Combineren van MVO-balans en Milieubarometer

De MVO-balans en de Milieubarometer sluiten perfect bij elkaar aan. De Milieubarometer is een handig instrument om uw milieuprestatie en CO2-footprint te meten. De Milieubarometer laat zien welke activiteiten de grootste milieubelasting opleveren. Dat is handig bij het kiezen van milieu-prioriteiten voor uw MVO-balans. Vervolgens neemt u de gekozen milieuwaarden eenvoudig over in uw MVO-balans. Milieubarometercirkelgrafiek

Een voorbeeld. Uit uw Milieubarometer blijkt dat zakelijk verkeer een groot deel van uw milieubelasting veroorzaakt (grafiek hiernaast). Wilt u zakelijk verkeer in uw MVO-balans opnemen? Kies dan uit de indicatoren degene die het beste weergeeft wat u wilt verbeteren, bijvoorbeeld:

  • liter voertuigbrandstof per medewerker
  • percentage fiets en OV in zakelijk verkeer
  • CO2-uitstoot van zakelijk verkeer per euro omzet

De CO2-waarden, kengetallen en ingevulde gegevens uit de Milieubarometer kunnen eenvoudig worden overgenomen in de MVO-balans.

Lees verder bij starten
Bij Koppeling met de Milieubarometer leest u de details.

Meerwaarde voor bedrijven die Milieubarometer al gebruiken

De MVO-balans vult de Milieubarometer op twee manieren aan:

  • U kunt MVO-balans grafiekje zakelijke kilometers in de MVO-balans uw belangrijkste milieu-indicatoren overnemen en voorzien van een doel. Daarna ziet u snel of u op de goede weg bent om uw milieudoelen te halen.
  • U kunt uw monitoring uitbreiden van milieu naar Duurzaam Ondernemen omdat u in de MVO-balans indicatoren voor bijvoorbeeld ziekteverzuim, opleidingsplaatsen of uw bijdrage aan goede doelen kunt toevoegen.

Ieder bedrijf kan gratis aan zijn Milieubarometerabonnement een MVO-balans toevoegen.

Lees verder bij starten

Ik ga de MVO-balans zeker gebruiken, we kunnen daar prachtig onze MVO-doelen mee volgen
André Gouw, Milieuadviseur Zeelandia